20.Dama Şampiyonasında Gözler Şanlıurfalı Damacılarda
Şanlıurfalı dama oyuncuları Bursa’da düzenlenen 20’inci Uluslararası Dama Şampiyonasında 7 ülkeden 175 yarışmacı arasında Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyor.
23,24,25 Ağustos 2019 tariherinde Bursa’da başlayan 20. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’nda Şanlıurfa’yı Memduh Şeker,Hasan Kılıç ve İsmail Buz Dama oyuncuları temsil edecek.
Türk Daması Federasyonu ve Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Türk Daması Şampiyonası, bu yıl 23-25 Agustos tarihleri arasında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Katlı Merkez Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.
Dünyadaki ve Türkiye’deki dama oyuncularını bir araya getirmek ve Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş olan Türk Daması oyununa yeniden hayat vermek amacıyla, Türk Daması Federasyonu ve Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından 20. kez düzenlenen Türk Daması Şampiyonası, bu yıl 23-25 Agustos tarihlerinde, “Damanın Kırkpınarı” olarak bilinen Mustafakemalpaşa’da Katlı Merkez Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.20.Uluslararası Türk Daması Şampiyonasında Şanlıurfalı dama oyuncuları İsmail Buz,Memduh Şeker ve Hasan Kılıç yarın sona erecek olan şampiyonada Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyor.
Şampiyonada bu yıl 180 sporcu yarışacak. Uluslararası Satranç Kuralları’nın (İsviçre Sistemi) uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmada, birinciye (damacıbaşı) 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye ise 1000 TL para ödülü verilecek. İlk ona giren oyunculardan sırasıyla dördüncüye 500, beşinciye 400, altıncıya 300, yedinciye 250, sekizinciye 200, dokuzuncuya 150 ve onuncuya da 100 TL ödül verilecektir.
Osmanlı İmparatorluğu’nun, özellikle padişah Abdülaziz döneminin gözde oyunları arasında yer alan Türk Daması, günümüzde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin özel çabalarıyla geniş kitlelere ulaşıyor. Kıvrak zekânın ürünü olan ve usta-çırak ilişkisiyle büyüyen dama, aynı zamanda Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında da “Türk Daması” adıyla hala yaygın bir biçimde oynanıyor.
Türk Daması’nın toplumsal ve kültürel değerlerimizden biri olduğunu belirten ve sosyal iletişimdeki önemini vurgulayan Türk Daması Federasyonu Başkanı M. Muzaffer Ceylan, “Sevgi, saygı, sabır, azim, yardımlaşma, mütevazilik gibi Türk Daması camiasının ortak değerleri, günümüzde dama sporunun öneminin farkında olan sponsor firmaların çok değerli destekleriyle 7’den 70’e herkese ulaşıyor. Hedefimiz; gençlerin katılımını her yıl daha fazla artırarak şampiyonaların sürmesini sağlamak ve böylece, tarihi antik çağlara uzanan bu sporu yüzyıllar boyu yaşatmak” dedi.