AB BİLİM KARAVANI ŞANLIURFA'DA KODLAMA EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

ŞUTSO AB Bilgi Merkezi koordinatörü Erol Yüncü, tarafından organize edilen ve 5 gün süren 'AB Bilim Karavanı Etkinliği' 5 Nisan Cuma Günü Siverek'te bulunan Dumlupınar Ortaokulundaki eğitimlerle son buldu.

Bilim Karavanı, çocukların merak duygusunu harekete geçirerek, onları, “hayal et, tasarla, üret” mottosuyla üretime teşvik ediyor. 9 metrelik karavan geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da ortaokul öğrencilerine kapılarını açtı.

Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlan olan karavan, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme ve 3D baskı gibi interaktif atölye çalışmaları imkânını Şanlıurfa’da ortaokul öğrencilerine sundu.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30. Yıldönümüne de dikkat çeken etkinlik, Yapay Zekâ teknolojileri ve uygulamalarının yaygınlaşmasından dünya genelinde en çok çocuklar ve gençler etkileneceğinden, yapay zeka çağında çocuk haklarının geliştirilmesine de odaklanıyor.

Maker Space ve Kültürler Arası Etkileşim

Maker Kültürü, benimsediği ‘’birlikte üretim’’ başlığı altında farklı kültürlerden bireyleri bir araya getirerek, ortak amaç doğrultusunda fikir ve bilgi paylaşımına yöneltip, kolektif ürünler çıkarılmasını sağlıyor.

Amaçlar:

Kendin Yap Kültürünü Yaygınlaştırmak,

Üretim Odaklı Çalışmak,

Avrupa’nın İnovasyon Liderliğine Vurgu Yapmak,

Yeni Endüstri Devrimi 4.0 ile Uyumlu Nesiller Yetiştirmek,

Özgür Öğrenme Ortamları Yaratmak,

Teknolojiye Uyum Sağlamak,

Katılımcı Yaklaşım,