"Ortak Akılla Yarınlara" çalıştayı Urfa'da başladı
Şanlıurfa'nın ekonomik, sosyal, kültürel durumunun değerlendirilip önerilerin tespit edileceği 'Ortak Akılla Yarınlara' çalıştayı çok sayıda sektörden temsilcilerin katılımıyla başladı.
Şanlıurfa'nın ekonomik, sosyal ve kültürel konularda gelişim hedeflerini belirlemek için Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde düzenlenen “Ortak Akılla Yarınlara” çalıştayı start aldı.
Özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştayın açılışına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Zemzem Gülender Açanal, Halil Özcan ile birçok ilçe kaymakamı, belediye başkanı, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Çalıştayın başlangıcında konuşan Vali Salih Ayhan, Şanlıurfa’nın büyümeye ve gelişmeye açık, potansiyeli olan bir kent olduğunu dikkati çekti.
VALİ AYVAN: GELECEĞİMİZ İÇİNDE BİRLİKTE KARAR ALMAMIZ GEREKİYOR
“Şanlıurfa çok küçük dokunuşlarla çok büyük neticeler alabileceğimiz bir şehirdir” diyen Ayhan, “Belli bir birikime sahip olan şehrimizin potansiyelini harekete geçirebilme kapasitesini kullanarak iş birliğiyle fikir üretmemiz ve birlikte olmamız gerekiyor” dedi.
Vali Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimizin önceliklerini belirlemek, her kesimden görüşleri toparlamak ve sürdürebilmeyi ortak bir vizyonda yapabilmeliyiz. Toplumun heyecanı şehrin de heyecanıdır. Şehirlerin heyecanı ise ülkenin heyecanıdır. Ortak bir amaca hep birlikte işçisinden memuruna, belediyeden valiliğe kadar ortak bir amaçla yol kat etmeliyiz. Bunun içindir ki böyle bir çalıştayı düzenliyoruz. Şehrin geleceğine dair bir rota çizerken oturduğumuz yerden karar almak istemedik. Şehri taramak ve görmek lazım.”
“SÜREKLİ KÖTÜYÜZ GİBİ DÜŞÜNCELERİ BİR KENARA ATMALIYIZ”
Urfa’nın geleceğinde kentin bütün kademeleriyle karar verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Ayhan, “Kentin tüm dinamikleriyle birlikte hareket etmek çok çok önemlidir. Mevcut dinamiklerimizi daha ileriye nasıl taşımalıyız diye üzerinde çalışmalıyız. Sürekli kötüyüz, karalama gibi düşünceleri bir kenara atmalıyız. Elbette eksikler olabilir. Urfa geçmişe kıyaslandığı zaman önemli bir mesafe kat ettiğini görüyoruz. Şanlıurfa’nın tüm kesimlerinin görüşlerine önem veriyoruz.
Nereye gittiğimiz kadar nasıl gittiğimiz önemlidir. Her projeyi bir plana oturtturmak mecburiyetindeyiz. 250 katılımcı ve 40 moderatörle gerçekleştirilen bu çalıştayla, ilimizdeki tüm sosyal kesimlerin kendi alanlarındaki beklentilerini sorunlarını bunlara yönelik çözüm önerilerini katılımcı bir yönetim anlayışıyla tespit etmeyi inşallah mümkün kılacağız. Eğitimden sağlığa, turizmden sağlığa, alt yapıdan ekonomik kalkınmaya varıncaya dek geniş bir perspektifle değerlendireceğiz ve kendimize de ödevler çıkartmış olacağız” diye konuştu.
Altyapı çevre ve şehircilik, eğitim öğretim ve gençlik, kültür sanat ve turizm, sağlık ve sosyal politikalar tarım ve hayvancılık ekonomik kalkınma ve istihdam olmak üzere 5 ana başlık altında görüş ve önerilerin sunulduğu çalıştay gün boyu devam edecek.