Şanlıurfa'da Meyve ve Sebze Fiyatları Normale Dönüyor

İlkbaharla birlikte tezgahlarda yerini almaya başlayan ancak fiyatları ile dudak uçuklatan sebze ve meyvelerin havaların ısınmasıyla birlikte fiyatları da düşüşe geçti ve normale hale geldi.

Havaların sıcak olması ile birlikte sebze ve meyveler tezgahları renklendirmeye başladı. Yaz döneminde ilgi gören meyvelere son eklenenler ise karpuz, kavun, yenidünya ve kayısı oldu. Sıcak havalar ve yeni hasat dönemi ile birlikte sebze ve meyve fiyatlarında ciddi oranda düşüşler oldu ve fiyatlar normal hale geldi. Yaklaşık bir ay önce kilosu 4-5 TL’den satılan Salatalık 1 TL’ye kadar düşerken,Domatesler 2 ile 3 TL’ye kadar düştü. Karpuzun kilosu 5 TL’den 2 TL’ye, kavun 6 TL’den 4 TL’ye geriledi. Sıcak hava ve hasat dönemi ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor.

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları (ŞASEKOM) Dernek Başkanı Faruk Akbaş soyal medya hesabı üzerinden fiyatların düşüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akbaş yaptığı açıklamada,”Salatalık çöpe dökülmüş,sebebide halk ucuza yemesin, pahalı olsun diyeimiş…
Haklısınız pahalı olunca komisyoncu suçlu, ucuz olunca komisyoncu suçlu. Vicdanınız kurusun be…Antalya Salatalığının işçilik ve nakliye masrafları 50 kuruş satış fiyat 40 kuruş olduğundan, bedeva alsan zarar ediyorsun. Ayrıca her bölgenin kendi salatalık üretimi başladı, Antalyadaki salatalıkda ihtiyaç fazlası olduğundan üreticinin elinde kaldı.
Tüm sebze fiyatları düştü. Vatandaş sebzeyi rahatlıkla tüketebiliyor artık. Şimdi biz Turkiyedeki tüm hal esnafı birlik olsak bu fiyatları tekrar yükseltebilir miyiz HAYIR…”ifadelerini kullandı.

TANZİM SATIŞLARIN YANLIŞLIĞI,HAL YASASININ GEREKSİZLİĞİ BİR KEZ DAHA İSPATLANMIŞTIR. TEK ÇARE KONTROLLÜ ÜRETİM, ETKİN DENETİMDİR

Türkiye Sebze Halleri Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Sebze Hal Başkanı Faruk Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,Tanzim satışların yanlış olduğunu,Türkiye gündeminde olan Hal yasasının da gereksiz olduğu bu düşüşlerle birlikte ispatlandığını belirterek,Tek çarenin kontrollü üretim ve etkin bir denetim mekanizmasının hayata geçirlimesi olduğunu söyledi.”