Şanlıurfa'da güvercinlerin uğrak yeri olan Balıklıgöl Havzası'ndaki Dergah Camisi'nde kuşlar konmasın diye iğneli önlem alındı.
Kentte her ev veya işyerinin balkonu, çatısı, pencere kenarlarına konan güvercinleri görmek mümkün. Özellikle Balıklıgöl havzasında göreceğiniz kuşların en kötü özelliği ise şüphesiz ki dışkısı oluyor. Ev ve işyerlerinde yuvalanan kuşlar getirdikleri malzeme, döktükleri tüy ve dışkı nedeniyle çevre kirliliği oluşturuyor. Bu kirliliğin önüne geçmek isteyenler genelde fileyle önlem alıyor. Ancak bazıları da sırf bu kirliliğin önüne geçmek için cam yada demir iğneler kullanıyor. Böylece kondukları yerde kesici ve delici alet ile karşılaşan kuşlar yara alıp bir daha aynı yere konmuyor.
Hayvanseverlerin tepkisine neden olan bu önlem hiç de olmaması gereken bir yerde alındı.
CAMİDE KUŞLARA ZULÜM
Şanlıurfalıların en çok uğradığı camilerden biri olan Dergah Camisi girişindeki demire kuşlar gelmesinde iğne demirler yerleştirildi. Zulmün en son uğraması gereken adresteki bu durum cami cemaatinin tepkisine neden oldu. Cemaat bu önlemin yanlış olduğunu düşünürken, bazıları da akıllara durgunluk veren bir savunma yaptı.
SU İSRAFI OLMUYOR-MUŞ!
Kuşların bu iğnelerden zarar görmediğini savunanlar kuşlar gelmediği için 'Böylece su israfı da olmuyor' dedi. Başka biri ise "Onlar yaralayacak kadar sert değil, ayrıca kuşlar zaten onu görünce konmuyorlar bu o kadar ciddi bir sorun değil" diyerek alınan önlemi savundu.
İSLAMDA HAYVANA KARŞI ŞEFKAT
Dinde hayvan sevgisini anlatmak için Hz. Muhammed'in “Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki göktekiler de size merhamet etsinler.” (Ebu Davud, Edeb, 66 / Tirmizi, Birr, 16) bu sözü aktarılır ve din adamları tarafından inananlara bu sözlerle hayvan sevgisi aşılanır.
Camideki iğneli önlemin İslamiyetteki hayvan karşı şefkat anlayışıyla bağdaşmadığı görülüyor.
YORUMLAR