İş birliği yapmak her iki ülke yararına olacak
ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, denizcilik sektöründe uygunluk denetimi kuruluşu Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve beraberindeki heyeti Büyükelçilik konutunda kabul etti. Görüşmede gemicilik, savunma sanayi alanlarındaki faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve Çin’le işbirliği olanaklarını görüştü.
Büyükelçilik destek olmaya hazır
Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Çin ile her alanda iş birliği yapmanın her iki ülke yararına olacağını artık her iki ülkenin de çok iyi bildiğini, her konuda olduğu gibi bu konuda da ellerinden gelen desteği fazlasıyla vereceklerini söyledi.
Denizcilikte dijitalleşmede devrimin eşiğindeyiz
Exposhipping Expomaritt İstanbul kapsamında düzenlenen Global Maritime Summit etkinliğinde ‘Türkiye, denizcilikte dijitalleşmede geç mi kalıyor’ sorusuna açıklık getirdiğini hatırlatan Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, “Geç kalmadık, aslında tam ortasındayız. Denizcilikte dijitalleşmede devrimin eşiğindeyiz. Otonom, dijital, yapay zeka ile çalışan gemileri konuşuyoruz. Türkiye bu dönüşümde mutlaka rol almalı ve oyun kurucu olmalı” dediğini belirtti.
Türk Loydu, Çin’le işbirliği olanaklarını araştırıyor
Melikoğlu, gemicilik, savunma sanayi alanlarındaki faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve Çin’le işbirliği olanaklarını araştırdıklarını ve işbirliğinin her iki ülke yararına olacağını belirterek, “Türk Loydu, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) eğitimlerine 2014 yılından bu yana devam ediyor. ADR, IMDG Kod ve RID kapsamındaki TMGD eğitimlerine 2019 yılında da devam edecek olan Türk Loydu, daha çok TMGD adayına destek olabilmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.
Türk Loydu 1962 yılında kuruldu, 1966 yılında Vakıf statüsünü aldı
Bilindiği gibi; 1962 yılında kurulan Türk Loydu, 1966 yılında yapılan yasal düzenleme ile Vakıf statüsünü almış, 1986 yılında yapılan senet değişikliği ile Vakıf organları yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile Vakıf Yönetim Kurulu ilgili sektörleri kapsayacak şekilde 9 üyeden oluşmaktadır. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası kontenjanından 5 Üye, Sigortacılık Sektörü (Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği)kontenjanından 2 Üye, Denizcilik Sektörü (IMEAK Deniz Ticaret Odası) kontenjanından 1 Üye, Sanayi Sektörü (İstanbul Sanayi Odası) kontenjanından 1 Üye. Türk Loydu Vakfı Genel Kurulu ise, her yıl Nisan ayında toplanır ve Genel Kurulda üç yılda bir Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimleri yapılır.
YORUMLAR